KESTÄVÄT TALOPAKETIT

Talopaketti Vieskatalo

Vieskatalo on energiatehokas, laadukas ja kestävä talopaketti, jota valmistetaan Vieskan Elementti Oy:n tehtaalla Alavieskassa lähes 50 vuoden kokemuksella. Vieskataloissa asuukin jo tuhansia tyytyväisiä perheitä ympäri Suomen. Vuodesta 2010 vuoteen 2015 talopakettejamme myytiin tuotemerkillä Kotitalo, mutta vuoden 2016 alusta alkaen on taas mahdollista saada Vieskatalojen tuttua ja taattua laatua. Talomallistosta löytyy useita rakastettuja Vieskatalo-malleja sellaisenaan tai tuunattuna tämän päivän twistillä. Kehittämämme elementtiratkaisu on lämmöneristävyydeltään ja ilmatiiviydeltään yksi markkinoiden energiatehokkaimmista, mikä tekee Vieskatalosta kestävän ja arvonsa säilyttävän talopaketin.

Rakentajan tyytyväisyys on meille ykkösasia

Kiinnitämme erityistä huomiota talopaketin ja palvelun laatuun sekä toimitusvarmuuteen. Hankimme kaikki Vieskatalo-talopakettien rakentamisesssa käyttämämme materiaalit markkinoiden parhailta toimittajilta. Teemme aktiivista tuotekehitystä sen eteen, että voimme myös jatkossa toteuttaa suomalaisia unelmia kodista ja laadukkaasta asumisesta sekä palvellaksemme rakentaja-asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Muunneltavuus tekee talopaketista yksilöllisen

Vieskatalon suurelementtitekniikka mahdollistaa talopakettien muuntelun yksilöllisesti asumisen toiveesi, tonttityypin ja ilmansuunnat huomioiden. Runsaasta talomallien valikoimastamme voit hakea inspiraatiota omalle haaveittesi kodille. Voit myös ottaa yhteyttä lähimpään Vieskatalo-myyjään ja arkkitehtisuunnittelija suunnittelee juuri sinun toiveisiisi ja tarpeisiisi soveltuvan kodin. Yksilöllinen talopaketin arkkitehtisuunnittelu takaa sen, että koti palvelee toiminnallisesti arkea parhaalla mahdollisella tavalla. Se saa myös kodin tuntumaan omalta sekä erottumaan muista.

Tutustu tarkemmin talopakettimallistoomme

Valikoimastamme löydät monia erilaisia talopaketteja aina perinteisistä, harjakattoisista taloista modernimpiin malleihin. Olemme pyrkineet talomallivalikoimassamme siihen, että se inspiroisi parhaalla mahdollisella tavalla oman kodin suunnittelijaa. Tutustu tarkemmin talomalleihimme ja löydä itsellesi sopivin, energiatehokas ja kestävä talopaketti. Mikäli mieleesi herää kysymyksiä eri talomalleista, ota meihin yhteyttä, ja kerromme mielellämme lisää!

VIESKATALO - Talopaketin energiatehokkuus

Vieskatalo kestää sukupolvelta toiselle

Sen varmistavat kuivissa tehdasolosuhteissa valmistetut ja eristetyt Vieskatalo-elementit, joissa on valmiina myös ulkoverhous sekä ikkunat. Korkean valmiusasteen ansiosta asennus tontille on helppoa ja Vieskatalo nouseekin joutuisasti säältä suojaan.

Huolellisen eristämisen lisäksi erityishuomio on rakennuksen tiivistämisessä ilmavuotojen ehkäisemiseksi. Vieskatalot rakennetaan tehdas- ja työmaavaiheessa Tiivistalo-järjestelmän mukaisista laatumateriaaleista, järjestelmän tarkkoja ohjeita noudattaen. Sen ansiosta Vieskatalon energialaskut pysyvät kurissa ja sisäilma pysyy puhtaan raikkaana ympäri vuoden.

Uudistuneet rakennusmääräykset korostavat energiatehokkuuden merkitystä myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoon vaikuttavana tekijänä. Hyvin arvonsa säilyttävä Vieskatalo onkin turvallinen ja kaukonäköinen ratkaisu jokaiselle uuden kodin hankintaa suunnittelevalle. Myös sinulle.

Turvallisuutta ja energiatehokkuutta

Tiivis talo alapohjasta alkaen
Tiivistalo-järjestelmän tarkkaan määriteltyjen työtapojen ja materiaalien avulla toteutetut ylä-, väli- ja alapohjarakenteiden höyrynsulut ja tiivistys takaavat hyvän lähtökohdan talon ilmatiiveydelle. Alapohjan ja seinän välinen tiiveys varmistetaan taittamalla seinän höyrynsulku alapohjan eristeen päälle, jolloin se jää lattiavalun alle.

Yksityiskohdat vaativat tarkkuutta
Läpivientien ja ikkunoiden määrä on usein runsas, joten niiden tiivistyksellä on iso merkitys talon ilmanpitävyydelle. Ikkunat asennetaan Tiivistalo-järjestelmän mukaisesti jo tehtaalla. Yläpohjan höyrynsulkuun tulevien läpivientien tiivistyksessä käytetään ns. läpivientikauluksia, jotka helpottavat tiiviin liitoksen aikaansaamista.

Materiaali tiivistyskohdan mukaan
Eriaineisten pintojen välille tehtävät liitokset vaativat oman materiaalinsa, jotta kiinnitys pysyy tiiviinä. Siksi mm. savupiipun ja kivirakenteisen kellarin ikkunaliitosten tiivistämisestä on omat työohjeensa ja Tiivistalo-järjestelmän mukaiset materiaalit. Myös oviaukkojen tiivistäminen tehdään järjestelmän mukaisella liitosnauhalla rakennuspaikalla.

Laadukas vieskatalo-rakenne

1. Kattomateriaalin alla oleva aluskate pitää yläpohjan kuivana ja tuuletusrimat huolehtivat ilmankierrosta. Varsinainen kate­materiaali, pelti tai tiili kiinnitetään ruodelaudoitukseen, jonka tiheys vaihtelee kate­materiaalista riippuen.

2. Yläpohjan eristeenä on talomallista riippuen 400 mm levyvilla tai 500 mm puhallusvillaa. Sertifioidut NR-kattoristikot mahdollistavat monien erilaisten katto­mallien toteuttamisen asiakastoiveiden mukaan.

3. Valvotuissa tehdasolosuhteissa valmistettujen yksilöllisten suur­elementtien liitoskohdat ja nurkkarakenteet viimeistellään tontilla ilmanpitäviksi, mikä varmistaa talon lämmönpitävyyden.
Katso kuva nurkan rakenteesta.

4. Vieskatalon energiatehokkaassa seinärakenteessa on 250 mm:n mineraali­villaeriste. Eristeeksi voi halutessaan valita myös ekologisen Ekovilla-eristeen. Ulkopuolella oleva 9 mm:n tuulensuojalevy toimii runkoa jäykistävänä rakenteena. Sähkö­putkitukset ja rasiapohjat asennetaan seinärakenteen sisällä olevaa höyrynsulkua rikkomatta. Tiivis seinärakenne mahdollistaa energia­tehokkaan rakentamisen.

5. Tuulensuojalevyn päälle asennettavat naulausrimat varmistavat ulko­verhouksen riittävän tuuletuksen.

6. Talon ulkoseinäelementeissä on valmiiksi kiinnitettynä pohjamaalattu puuverhous.

7. Vieskatalon nurkka- ja saumalaudat sekä erilaiset talomalli­kohtaiset koristeet ovat valkoiseksi pohja- ja välimaalattuja.

8. Sisäänpäin aukeavat puu-alumiini-ikkunat kiinnitetään valmiiksi elementteihin ja niiden karmit tiivistetään ympäröiviin rakenteisiin jo talotehtaalla. Puuverhottuihin taloihin on saatavana erilaisia ikkunanpielilautoja, jotka toimitetaan pohja- ja välimaalattuina.

9. Seinän sisäpinnassa on paloturvallinen erikoiskova kipsilevy, jonka asiakas voi maalata tai tapetoida mieltymyksiensä mukaan. Myös väliseinät ovat kipsilevyrakenteiset.

Näin syntyy vieskatalo

Uuden kodin suunnittelu

Oman kodin suunnittelun voit aloittaa Vieskatalo-myyjäsi kanssa. Voit myös inspiroitua mukavasti myös omalla kotisohvallasi selailemalla talomalleja. Voit valita sinulle sopivimman tavan uuden kodin hankinnassa:

1. Sinulla on haave uudesta kodista. Ota yhteys Vieskatalo-myyjääsi ja varaa suunnitteluaika. Suunnittelussa otetaan huomioon mm. tontille sijoittelu, kaavamääräykset ja tietenkin perheesi tilatarpeet ja mieltymykset.

2. Mieluisa talomalli on jo löytynyt. Varaa aika Vieskatalo-myyjällesi tai lähetä mieluisa talomalli myyjälle sähköpostitse tarjouspyynnön kera. Myyjä kartoittaa sinulta tarvittavat tiedot mm. toivotusta toimitussisällöstä hintatarjousta varten. Voit ottaa Vieskatalo-myyjään yhteyttä myös valmiiden lupakuvien tai arkkitehtisuunnitelmien kera.

Tilaaminen

Löydettyäsi mieluisan talomallin on aika päättää toimitussisällöstä ja laskettaa hinta tehtaalla. Myynnin tuki miettii tulevaan kotiisi järkevät rakenneratkaisut, antaa mahdollisesti parannusehdotuksia luonnokseen ja laskee talopaketillesi hinnan. Myyjä käy kanssasi hinnan muodostumisen ja toimitussisällön läpi ja mikäli kaikki vastaa toiveitasi, myyjä auttaa tekemään Vieskatalo-tilauksen. Saat tehtaalta tilausvahvistuksen ja alustavan toimitusviikon postitse kotiisi. Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan!

Kotisi suunnittelu

Suunnittelu on yksi tärkeimmistä vaiheista kodin rakennuksessa. Ammattitaitoiset suunnittelijamme huolehtivat, että kodistasi tulee rakenteiltaan toteuttamiskelpoinen, rakennus- ja kaavamääräysten mukainen ja tietenkin perheesi arjessa toimiva. Suunnitteluvaiheessa voit vielä esittää lisätoiveita ja muutosehdotuksia.

Rakennuslupahakemuksesi liitteeksi valmistuvat mm. pohjapiirros, julkisivukuvat ja energiatodistus. Elementtisuunnittelu tehdään, kun rakennuslupakuvat ovat valmiita. Seinäelementit tullaan tuotannossa valmistamaan millintarkasti suunnitelmien mukaan.

Sinulle nimetty oma projektivastaava eli yhteyshenkilö huolehtii kokonaisvaltaisesti taloprojektisi kulusta. Projektivastaavasi huolehtii mm. ikkunoiden ja tontille tilattavien materiaalien tilauksesta, projektisi aikataulutuksesta sekä laadukkaasta lopputuloksesta.

Valmistuksen suunnittelu

Tuotannon suunnittelu lähtee liikkeelle, kun muu suunnittelu on valmistunut. Tuotantopäällikkö ja työnjohtajat tilaavat talosi valmistamiseen tarvittavat materiaalit, kuten villat, levyt, paneelit ja muun puutavaran. Talopakettisi materiaaleja aletaan valmistella jo etukäteen, esimerkiksi levyt ja puutavara leikataan talosi mittojen mukaan niin, että hukka olisi mahdollisimman vähäistä.

Tuotanto ajoittaa kotisi valmistumisajankohdan niin, että talopakettisi ehtii varmasti toimituspäivänä tontille, mutta ei ole varastoituna tarpeettomasti. Ympäristövastuullisesti lähes kaikki hukkamateriaali joko kierrätetään tai poltetaan tehtaan omassa lämpökeskuksessa.

Asennuksen suunnittelu

Asennusvastaava huolehtii asennustyömaan aikataulutuksesta ja toimivuudesta.

Kuljetus tontillesi

Kun asennuspäivä lähestyy, Vieskatalo-talopaketillesi tilataan kuljetus. Elementtien kuljetus tapahtuu aina säältä suojassa siihen tarkoitetulla kulkuneuvolla. Kuljetuksen ammattilaiset osaavat lastata ja kuljettaa talopakettisi osat niin, että ne ovat vahingoittumattomina perillä tontillasi, juuri sovitun asennuspäivän aamuna.

Tehdasasennus

Kauan odotettu, jännittävä päivä koittaa: Vieskatalosi asennus alkaa. Varhain aamulla tontillesi saapuu talopakettikuorma, tehtaan asentajat sekä nosturi. Tontilla on valmiina tekemäsi tai teettämäsi pohja sekä perustukset. Perustuksien päälle asennetaan alajuoksupuut ja puiden päälle nostetaan kotisi seinäelementit yksi kerrallaan.

Kun tilaamasi tehdasasennus on suoritettu, tarkastatte materiaalin ja työn jäljen yhdessä asentajien ja vastaavan mestarin kanssa ja teette asennuspöytäkirjan. Tyytyväinen asiakas on tavoitteemme jokaisessa Vieskatalo-toimituksessa!

Rakentaminen ja muutto uuteen kotiin

Tehtaan asentajien jäljiltä sinun tai palkkaamiesi ammattilaisten on helppo jatkaa rakennusprojekti loppuun saakka. Lähetämme sitä varten perusteelliset ja havainnolliset suunnitelmat ja kuvat sinulle jo hyvissä ajoin ennen toimituspäivää. Tarvittaessa voit olla yhteydessä omaan projektinvetäjääsi, joka pystyy nopeasti antamaan neuvoa mahdollisesti mietityttävässä asiassa.

Lopulta koittaa päivä, jolloin unelmasi täyttyvät: muutto uuteen kotiin. Hyvin suunniteltu Vieskatalo palvelee arjessa toimivuudellaan ja huolellisesti hoidettuna kestää sukupolvelta toiselle. Kauniissa, omannäköisessä Vieskatalossa viihtyy koko perhe ja ystävät.

OLETKO KIINNOSTUNUT TALOPAKETEISTAMME?

Ota meihin yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Copyright © Vieskatalo

luotettavakumppani

Vieskatalo

Vieskan Elementti Oy, 85200 ALAVIESKA
Y-tunnus: 0194902-3

Puh: 08 430 9200

asiakaspalvelu@vieskatalo.fi

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×